Vanhanaikainen viikko

Kun planeettavoimien tulkitseminen oli osa valtakulttuuria, ihmisen käden sormillekin oli kullekin oma hallitseva planeettansa.

En tiedä, onko kenellekään tänään  iloa jupitersormesta tai kämmenen kuun kukkulasta, mutta viikonpäivien planeettahallitsijoissa on jotakin hauskaa. Rudolf Steinerin seuraajat taitavat soveltaa tätä perimätietoa edelleen.

Maanantai – kuun päivä

Kuu symboloi arkea ja rutiineja. Kuun aluetta ovat myös tiedostamaton, lapset ja ruumiin luonnolliset rytmit. Kuu voisi kertoa maanantaista vaikka sen, että viikkoa ei tarvitse aloittaa päätä pahkaa uusilla asioilla, vaan hitaasti totutellen ja arkea tunnustelen.

Tiistai – marsin päivä

Soturiplaneetta mars hallitsee toimeksi panemista ja aloitteellisuutta. Tänään tehdään töitä. Urheilu, omien etujen ajaminen ja vaikka halkojen hakkuu sopivat tiistaille.  Älä suutu, vaikka kaikki ei heti sujuisikaan!

Keskiviikko – merkuriuksen päivä

Merkurius suosii kommunikointia ja kaupantekoa. Keskiviikkona viestit menevät perille ja ostokset osuvat oikeaan.  Tämä voi olla myös älyn ja oivallusten päivä.

Torstai  – jupiterin päivä

Torstaina jupiter kokoaa ihmiset yhteen. Iso planeetta suosii toisaalta kokouksia ja toisaalta uusia näköaloja ja kaukomaita. Jupiter liittyy auktoriteetteihin –  jos haluat tavata papin tai opettajan, tee se tänään. Voit myös järjestää juhlat.

Perjantai – venuksen päivä

Venus symboloi kaikkea kaunista ja sitä, mikä maailmassa on naisellista.  Taideriennot ja hemmottelu kuuluvat perjantaille. Olet venuksen kanssa sopusoinnussa, kun muistat järjestää aikaa yhdessäoloon, nauttia ja nauraa. Joskus venus suosii raha-asioita.

Lauantai – saturnuksen päivä

Saturnus hallitsee velvollisuuksia, aikaa ja näyttää todellisuuden rajoitukset – on siivottava ja vietävä roskat.  Päivitä kalenteri ajan tasalle ja soita isovanhemmille.

Sunnuntai – auringon päivä

Pyhäpäivä on pyhitetty auringolle. Aurinko  symboloi yksilön tietoista ja keskeistä osaa, sitä minkä tietää osaavansa ja mitä pitää tärkeänä. Tee päivästä pyhä muistuttamalla itsellesi kuka olet. Auringon alla paistattelee tämän vuoksi myös  luovuus.

Jos osaat kieliä, tunnistat ehkä planeettojen nimiä ainakin ruotsin ja ranskankielisistä viikonpäivien nimistä.

Mainokset

1 Response to “Vanhanaikainen viikko”


  1. 1 Kaisa helmikuu 25, 2010 7:36 am

    Hei tämähän on hauska!
    Ranskassa nuo planeetat näkyvät ihan suoraan päivien nimissä, mainiota! Ja hassuin oivallus oli se, että tiedostamattomasti torstai on ollut aina mulle sopiva päivä ja mun lempipäivä ilman että oon oikein edes osannut selittää sitä! Toivotan siis hyvää jupiterin päivää kaikille muillekin jousimiehille!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

helmikuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Tam   Maa »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: