Kalojen merkki

Tervehdys lukija!  Viikonloppuna saamme nauttia täydestä kuusta ja sunnuntaina Suomessa vietetään Kalevalan päivää. Aurinko liikkuu kaloissa vielä maaliskuun loppupuolelle saakka.

Kalat on eläinradan viimeinen merkki ja jos eläinrataa peilataan yksilön elämänvaiheisiin, sen sanotaan edustavan viisaita vanhuksia. Kalojen vuodenaika on lopputalvi, johon sisältyy jo unelma keväästä. Kylmyyden jatkuminen voi tuntua ankealta, mutta tarvitsemme mielikuvitusta ja muistojamme ymmärtääksemme, että kyllä se kevät sieltä tänä vuonnakin tulee. Joskus maaliskuiset päivät ovat utuisia ja uskomattoman kauniita, kun lumi alkaa sulaa ja aurinko värjää maiseman laskiessaan iltapäivästä. Valoa on joka päivä enemmän.

Minun täytyy tunnustaa, että usein en tajua kala-ihmisistä yhtään mitään. Herttaisen hymyn jälkeen suurin osa näiden olentojen vitseistä ja mielleyhtymistä menee minulta täysin ohi. Kalat ovat myös mestareita häviämään paikalta yhtäkkiä. Tunnen itseni helposti kömpelöksi ja törkeäksi heidän seurassaan jyrkkine mielipiteineni. Olen kuullut sanottavan, että kyse on kalojen kylkiviiva-aistista. Ihan totta! Kalojen intuitiivista ymmärrystä muiden tunnelmista voi kuvata siten, että ne aistivat parven liikkeet ja aikomukset nopeasti ja osaavat kääntäa uintisuuntaa kun on tarvis.  Aggressioita ja raskaita tunnelmia kannattaa väistää, jos ei sitten päätä yrittää auttaa. Ja totuuksia on aina useampia kuin yksi.

Mielikuvitus, sadut ja tarinat, unennäkö, syvä kokemus kuulumisesta johonkin itseään suurempaan, harvinaisen pieni ego, tasa-arvoinen suhtautuminen muihin ja toisaalta elokuvat ja valokuvat, todellisuuspako, pettymykset ja päihteet liittyvät kaloihin ja sen hallitsijaan Neptunukseen.

Kalevalan päivä sopii tähän varsin hyvin. Kuvitelkaa hämärä tupa, jossa odotetaan kevättä. Kalat on juuri se, joka muistaa isovanhempien runot ja laulut ja keksii niihin jotain omaa uutta mukaan toisten iloksi.

Mainokset

6 Responses to “Kalojen merkki”


 1. 1 Eufemia helmikuu 26, 2010 2:07 pm

  Okei, tämä oli hämmentävin juttu, johon olen vähään aikaan törmännyt.

 2. 2 Marja helmikuu 27, 2010 9:48 pm

  Kylkiviiva-aisti! Olipa uusi, kiiinnostava ilmaisu.
  Marja ( kalat, syntymäpäivä tänään)

 3. 3 Maija helmikuu 28, 2010 5:52 pm

  Kiitos kommenteista! Tunnistatko Marja mitään kirjoittamastani? Ja tervetuloa myös Eufemian hämmennykselle, toivottavasti ei ollut huonoa sellaista.

 4. 4 Eufemia maaliskuu 11, 2010 12:56 pm

  Ei huonoa lainkaan, suinkaan! Hämmentyminen on hienoa. (Olen muuten viime aikoina alkanut hieman harrastaa ns. fantastista arkeologiaa. Atlantis ja silleen. Tosin tähän mennessä maltillisesti vasta sellaisista kirjoista, joiden kirjoittajat eivät usko…)

  • 5 Maija maaliskuu 11, 2010 1:13 pm

   Vau! Kuulostaa kiinnostavalta. Ja hyvä, säikyn helposti kun olen aloittelija. Yksi tämän projektin tarkoituksista on harjoitella kirjoittamista. Tuntuu etten koskaan ehtinyt oppia argumentoimaan opintojen aikana ja tunnen lievää alemmuutta, mutta päätin kokeilen siipiäni täällä assosiaation logiikan alueella.


 1. 1 Aurinko kaloissa « Tähtien väli Paluuviite: helmikuu 19, 2011 11:20 am

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

helmikuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Tam   Maa »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: