Kevätpäivän tasaus

Lauantaina 20. 3. vietettiin kevätpäivän tasausta. Päivä ja yö  ovat silloin yhtä pitkät ja ns. tähtitieteellinen kevät alkaa. Muinaisen Persian valtakunnan alueella nykyään asuvat ihmiset esimerkiksi Afganistanin ja Iranin alueella juhlivat kevätpäivän tasausta uutena vuotena (Nowruz) ja kyllä juutalaisten pääsiäisjuhlakin sen lähelle osuu. Kevätpäivän tasaus pelastaa ihmiset ja luonnon talven taakan alta ja sopii hienosti vaihtoehtoiseksi uuden vuoden päiväksi. Sen aikaan kananmunan voi kuulemma tasapainottaa seisomaan kärjellään..

Astrologian ystäville kevätpäivän tasaus merkitsee eläinradan kierroksen pyörähtämistä uudelleen käyntiin. Aurinko siirtyi lauantaina eläinradan viimeisestä merkistä kaloista sen ensimmäiseen merkkiin oinaaseen –  ilmassa on siis selvästi uuden alku, vaikka se ei Helsingin säässä heti vielä näkynytkään.  Jos eläinradan kaksitoista merkkiä ymmärretään kellotaulun tapaan, lasku alkaisi nyt oinaasta. Jokainen merkki ilmentää hienosti ominaisuuksia, joita tarvitaan sen hallitsemana vuodenaikana. Oinaan merkki kuvaa kevätauringon ensi säteiden aikaansaamaa puhtia ja aloittamisen voimaa. Kirjoitan siitä  kohta lisää.

Tänään toivotan kaikille erinomaista uuden alkua.  Uusi kuu paistaa vielä hetken kaksosista ja päivän tunnelma suosii tiedon välitystä ja juttelua.

Kevääseen kuuluu myös haikeus. En kyennyt vastustamaan kiusausta, lopuksi vielä Liisa Akimof ja Tavaramarkkinat, olkaa hyvä:

Mainokset

1 Response to “Kevätpäivän tasaus”


  1. 1 Maija maaliskuu 22, 2010 4:55 pm

    Sunnuntaina 21.3. vietettiin myös Kansainvälistä Astrologian päivää kevätpäivän tasaukseen liittyen, kuten fiksu kollegani huomauttaa täällä http://www.astrologiajaarkkityypit.com/

    Sama päivä on valittu YK:n rasisminvastaiseksi päiväksi, hyvä niin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

maaliskuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Hel   Huh »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: