Kuu 1: Kuun merkki

Tervehdys lukija!  Aloitan tässä pienen kirjoitussarjan kuusta syntymäkartalla ja taivaalla.

Syntymäkartan tärkeitä elementtejä ovat aurinkomerkki, kuun merkki, kuun vaihe ja nouseva merkki.  Aurinkomerkki kertoo, mikä ihmisessä on tietoisesti omaa ja keskeistä.  Se, missä merkissä kuu kartallasi on, kertoo mikä on sinulle arkista tai aina läsnä, miten reagoit miettimättä ja jopa siitä, millä alueilla olet heikoilla –  lähinnä siksi, että kuu symboloi tiedostamatonta.

Jos et tiedä, missä merkissä kuu kartallasi on, voit laskea itsellesi kartan täällä tai täällä. Kuu on myös ravun merkin, äitiyden, vatsan ja huumorin hallitsija.

Kuu tulisissa merkeissä (oinas, leijona, jousimies) kertoo nopeasti syttyvistä, tuiskahtelevista tunteista ja innostumisesta.  Merkkien luonnetta seuraten joko minä itse (oinas), draama (leijona) tai elämää suuremmat asiat (jousimies) ovat tällaiselle ihmiselle arkipäivää.

Kuu maamerkeissä (härkä, neitsyt, kauris) lähestyy asioita harkiten ja käytännöllisesti.  Nämä ihmiset saavat asioita aikaan huomaamatta.  Tunnereaktiot voivat tuntua toisten mielestä jähmeiltä, mutta osoittautuvat luultavasti ennustettavammiksi kuin muiden.  Arkipäiväisiä ovat joko leppoisa tahti (härkä), kaunis ja toimiva arki (neitsyt) tai uusien ideoiden saattaminen konkreettiseen muotoon (kauris).

Kauris-kuuta on perinteisesti pidetty hankalana sijaintina, koska kuu on siinä oman merkkinsä ravun vastakkaisessa merkissä ja kuulle tyypillistä spontaniteettia rajoittaa kauriin hallitsija saturnus. Tähtien väli ei kuitenkaan välitä näistä synkistä maalailuista! Kauriskuu oppii varmasti tulemaan toimeen itsensä kanssa ja tulee tunnetuksi harvinaisen osuvasta, kuivasta huumoristaan.

Kuut ilmamerkeissä (kaksonen, vaaka, vesimies) rakastavat juttelua.  Näihin sijainteihin liittyy taipumus älyllistää ja järkeillä nopeasti ennen tunteiden tuntemista. Toisaalta he osaavat sanallistaa kokemustaan muita taitavammin. Arkeen tarvitaan joko mediaa ja kavereita (kaksonen), hyvää käytöstä ja puolisoa (vaaka) tai viimeisintä tekniikkaa ja kavereita (vesimies).

Kuu on vesimerkeissä (rapu, skorpioni, kalat) kotonaan, koska vesimerkit lähtökohtaisesti osaavat tuntea tunteensa. Herkkyys, henkilökohtaisuus ja pieni kaoottisuus tunnereaktioissa tekee niistä juuri sitä, mitä ne ovat.  Jokapäiväistä ovat huolehtiminen ja nauru (rapu), intensiteetti ja salaisuudet (skorpioni) tai haaveilu (kalat).

Oletko samaa mieltä?  Tai tulitko uteliaaksi kuumerkkisi suhteen?

Mainokset

0 Responses to “Kuu 1: Kuun merkki”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

huhtikuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Maa   touko »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: