Kesäpäivän seisaus

Tänään on vuoden pisin päivä. Kesäpäivän seisaus on yksi kalenteririiteistä eli auringon asemaan perustuvista juhlapäivistä ja sopii kesän juhlapäiväksi muista perinteistä piittaamattomalle. Aurinko paistaa vuotuisen liikkeensä pohjoisimmalta kohdalta  ja napapiirin pohjoispuolella se ei laske lainkaan. Euroopassa kesäpäivän tasauksen aikaan juhlitaan juhannusta.

Kurkkaus tähtitaivaalle kertoo, että siirryimme tänään iltapäivällä ilman elementistä vesielementtiin, kun sekä aurinko että kuu vaihtoivat  merkkiä. Aurinko siirtyi kaksosista eläinradan neljänteen merkkiin rapuun ja liikkuu siellä heinäkuun neljännelle viikolle asti ja täyttä kohti kasvava kuu siirtyi vaa’asta skorpionin merkkiin.  Se tarkoittaa, että ainakin toistaiseksi kommunikointi ja kokemuksen sanallistaminen saavat tehdä tilaa omana tietona pidettäville oivalluksille tunteista ja aavistuksista. Veden suosiessa mielikuvitusta runo tai maalaus voivat vangita kokemuksen paremmin kuin keskustelu.  Merkurius seuraa aurinkoa rapuun sunnuntaina.

Auringon siirtyminen rapuun aktivoi uudella tavalla pluton, saturnuksen ja uranus-jupiter-yhtymän johtavissa merkeissä (oinas, rapu, vaaka, kauris) muodostaman ja heinäkuun loppua kohti tarkentuvan ison ristin, joka on tämän vuoden ehdottomasti tärkein kuvio. Voimme edelleen kuulostella, miten oudot ja uudet ideat voivat sysätä eteenpäin hierarkkisten järjestelmien kuolemaa ja uutta muotoutumista tai ihmissuhteiden ja rakkauden merkityksen uudelleenarviointia.  Esimerkiksi. Jos tunnet olosi väsyneeksi ajan myllerryksessä, koeta levätä veden äärellä.

Maalaus on Caspar David Friedrichin (1774-1840) näkemys kesästä.

Mainokset

2 Responses to “Kesäpäivän seisaus”


  1. 1 Tuula kesäkuu 22, 2010 11:45 am

    Halajan heti veden ääreen! Taas yksi syy lisää vetää kumpparit jalkaan ja livetä mökille aikaa pakoon. Mukavaa juhannusta Maijalle!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

kesäkuu 2010
ma ti ke to pe la su
« touko   Hei »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: