Neitsyen merkki

Neitsyt on eläinradan kuudes merkki ja muodostaa seuraavan merkin vaa’an kanssa 12 merkin sarjan puolivälin. Merkkien tiettyä keskimääräisyyttä ihmisten joukossa kuvaa se, että niiden alla syntyneet osaavat tarvittaessa käyttäytyä järkevän aikuisen tavoin ja sosiaalisesti hyväksytyllä normaalilla tavalla. Jos kartan muut tekijät eivät viittaa samaan, tarve ei ole välttämättä usein. Syksyn merkit ovat kuitenkin realisteja ja osaavat neuvotella.

Elokuun lopusta syyskuun lopulle on sadonkorjuun aika ja luonto on kypsynyt valmiiksi. Syntymävuodenakana tämä kehittää sekä arvostelukykyä – miten erottaa jyvät akanoista – että käytännöllisyyttä – miten saada ne säilymään talven varalle. Toisaalta erottelemiseen herkistyneet aistit antavat keinot nauttia vuodenajan kauneudesta ja runsaudesta. Neitsyillä on tarkka maku ja heitä syytetään usein nipottamisesta ja tärkeilevästä ahkeruudesta, mutta nämä nyt sattuvat olemaan työntäyteisen alkusyksyn parhaita mahdollisia ominaisuuksia!

Neitsyen hallitsija merkurius antaa lahjaksi terävän mielen. Toisin kuin kaksosten kaikelle utelias merkuriusmieli, neitsyen uteliaisuus haluaa päästä kiinnostavien ilmiöiden pohjalle ja toimintaperiaatteisiin. Koska maaelementti vielä antaa neitsyelle kyvyn muokata materiaalista maailmaa mieleisekseen, hän on yleensä hyvin taitava jollakin tietyllä alueella ja kohtuullisen kätevä kaikessa muussa.

Tyypillisen neitsyen mielestä sekä hän itse että muut voisivat tehdä asiat jollain tavalla vielä hieman paremmin. Tämä asenne tekee neitsyestä ehkä muita herkemmän stressille, koska ihmisten maailmassa niin moni asia on vain sinne päin. Raivoaminen tai voivottelukaan eivät yleensä tunnu neitsyen mielestä luontevilta ja hän saattaa joutua sairastamaan psykosomaattisena vatsakipuna sen, minkä muut kiroilevat ilmoille. Koska neitsyt tietää hämmästyttäviä määriä asioita, hän tietää yleensä paljon myös terveellisistä elämäntavoista. Neitsyet ovat lisäksi auttavaisia, kilttejä ja enimmäkseen suhtautuvat ihmisiin tasa-arvoisesti ilman ennakkoasenteita.

Neitsyt rakastaa kaikkea, joka on samaan aikaan kaunista ja käytännöllistä. Designia ja hyvät säilytystilat! Olen myös nähnyt useamman kuin yhden neitsytihmisen kirjat järjestettynä hyllyyn selkämyksen värin mukaan. Neitsyt pukeutuu yleensä erittäin hyvin, mutta ennemmin laadukkaasti ja hillitysti kuin näyttävästi.

Miten sitten neitsyen symboli, nuori naimaton nainen, pitäisi tulkita? Neitsyillä on yleensä hygieniarutiinit kunnossa ja he ovat sikäli ”puhtaita” naimattomista naisista joskus aikanaan käytetyn määreen tapaan. Peseytymistä olennaisempaa on kuitenkin jonkinlainen henkinen itsenäisyys tai koskemattomuus, jota neitsyet tarvitsevat. He ovat tarkkoja yksityisyydestään ja päästävät lähelleen vain ihmisiä, jotka kunnioittavat heidän asettamiaan rajoja. Greta Garbon (18.9.1905) sanotaan sanoneen “I never said I want to be alone, I only said I want to be let alone! There is all the difference.”.

Mainokset

0 Responses to “Neitsyen merkki”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

syyskuu 2010
ma ti ke to pe la su
« Elo   Lok »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: