Vaa’an merkki

Syyspäivän tasauksesta lokakuun loppupuolelle, tänä vuonna 24.10. asti, eletään vaa’an merkin aikaa. Eläinrata on puolivälissä ja tähän aikaan syksystä päivä ja yö ovat suunnilleen yhtä pitkiä. Vaakakuppien tasapainon symboli sopii kuvaamaan tämän merkin alla syntyneitä, koska he tavoittelevat elämässään järjen ja tunteen tai työn ja leikin oikeaa sekoitussuhdetta. Kumpaakin pitää olla juuri sopivasti, ei liikaa.

Ilman merkkinä vaaka pohdiskelee mielellään ja ihailee oikeudenmukaisuutta ja objektiivista näkökulmaa. Yksi vaakaa kuvaava teema onkin valintojen tekeminen. Toisin kuin edellinen merkki neitsyt, joka pyrkii oikean tiedon avulla tekemään parhaan mahdollisen valinnan, vaa’an arvostelukykyyn kuuluu ymmärrys siitä, että hän olisi voinut valita toisinkin. Vaakaa näkee asioista kaksi puolta ja tämä voi saada hänet näyttämään päättämättömältä toisten silmissä. Enimmäkseen vaaka kaiken huomioon otettuaan kyllä tietää mitä haluaa, mutta ilmoittaa päätöksensä vasta viime tingassa jos ollenkaan välttääkseen pahoittamasta kenenkään mieltä. Vaa’an voi olla erittäin vaikea sanoa suoraan ei. Hän todella yrittää välttää konfliktia ja pyrkii tulemaan ymmärretyksi pienemmistä vihjeistä.

Vaa’an hallitseva planeetta venus jakaa merkin edustajille kauneudentajua, musikaalisuutta ja suhteellisuudentajua. Venus on myös hyvän maun ja nautiskelun suojelija. Vaaka pukeutuu tyylikkäästi ja on muotitietoisimpia kaikista merkeistä.  Hillitymmät vaa’at ovat niitä, jotka saavat harmaan värin näyttämään kiinnostavalta pukeutumisessa. Yleensä vaa’an kasvot ovat jollain tapaa symmetriset ja ystävälliset. Vaaka kuuluu laadultaan johtavien merkkien ryhmään ja on siksi neuvottelevasta ensivaikutelmasta huolimatta yleensä se, joka ryhmässä päättää mihin mennään lasillisille. Tämä on muiden etu, koska hän seuraa kaupunkielämää ja tietää joka tapauksessa kivoimmat baarit. Vaakaihmisille small talk on enemmän taidetta kuin ongelma.

Syksymerkkien sosiaalinen kuvio muodostuu liittoutumisista ja vaaka onkin aina kiinnostunut kumppanuudesta sekä ystävyytenä että rakkautena. Lapset, joilla on poika- tai tyttöystävä jo päiväkodissa, ovat yleensä vaakoja. Vaaka on mainio ystävä, mutta romanttinen rakkaus ja häät ovat vaa’an erikoisaluetta. Jos unohdetaan häävimmaiset naisihmiset, voitte huviksenne laskea, kuinka monta kertaa Bruce Springsteen (aurinko ja kuu vaa’assa) millä tahansa kokoelmalevyllä mainitsee sanan wedding ring.  Sinkkuvaa’at saattavat pudistella päätään, mutta puolustaudun väittämällä, että parisuhde nyt vain antaa vaa’alle konkreettisen mahdollisuuden rakentaa maan päälle pienen palasen sitä kaunista ja oikeudenmukaista yhteiseloa, jota hän tavoittelee suuremmassakin mittakaavassa.

Viimeisen vuoden ajan vaakoihin on kohdistunut planeettaohitus, joka toistuu vain 28 vuoden välein. Saturnus-planeetta on tullut kysymään, mikä vaakojen elämässä kestää aikaa ja minkä on aika mennä. Aika testaa myös, mihin vaa’at pystyvät. Jos olet vaaka ja olit tässä maailmassa jo vuosina 1981-83, voit muistella mitä silloin tapahtui, sillä kyse on saman kokoluokan muutoksesta. Aikaa sen tekemiseen olisi vielä vuoden 2012 lokakuulle asti.

Postin soundtrackiksi sopii John Lennonin (synt. 9.10.1940) vaakamainen visio paremmasta maailmasta

Mainokset

0 Responses to “Vaa’an merkki”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

lokakuu 2010
ma ti ke to pe la su
« syys   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: