Kauriin merkki

Kauriin aika ulottuu jouluaaton aatosta tammikuun loppupuolelle. Tämän pimeämmäksi talvi ei tule ja yleensä pakastaa niin, että ikkunat ja ovet on parasta pitää suljettuna. Kauriin merkin alla syntyneet osaavat toimia juuri niin suunnitelmallisesti ja resursseja säästäen kuin vuodenaika vaatii ja heidän koko persoonanasa voi olla tietynlainen talvinen mysteeri, josta osa jää paljastumatta läheisillekin.

Kauris on toinen talvijakson merkki ja kuten edeltäjänsä jousimies, se kuvaa yksilön paikkaa yhteisössä. Toisin kuin suurista asioista haaveilevat ja niissä silloin tällöin onnistuvat jousimiehet, kauriit asettavat tavoitteet korkealle, tekevät kovasti töitä ja usein saavuttavat ne.

Jos jousimies parhaimmillaan saa muut innostumaan yhteisestä asiasta, kauris osaa myös pystyttää konkreettiset puitteet toiminnalle, huolehtia niiden jatkuvuudesta ja näin ikäänkuin materialisoida yhteisön.

Miten kauriit onnistuvat tässä? Merkin lähtökohdat eivät ole helpoimmat mahdolliset. Kylmä, pimeä vuodenaika ja planeettahallitsija saturnus, joka symboloi ajan väistämätöntä kulkua ja aineellisen todellisuuden rajoituksia, vaativat paljon. Näiden olosuhteiden paine kehittää pikku hiljaa ytimeltään vakavan, älykkään ja sinnikkään otuksen, joka osaa suunnitella jokaisen askelensa ja varmistaa selustansa. Koska myytin mukaan ajan julma herra Saturnus söi omat lapsensa, kauriin merkissä opitaan etsimään ikuisia asioita ja keskittymään siihen, mikä kestää aikaa.

Kauris voisi olla coolin käsitteen keksijä, ellei sitä yhdistettäisi niin usein pintamuodin seuraamiseen. Kauriin olemus on yleensä hillitty ja pokeri pitää. Kauriit osaavat muodollisen pukeutumisen ja onnistuvat olemaan luontevia puku päällä. Olen kuullut kaurisnaisesta, joka edelleen teettää vaatteitaan isoäitinsä aikaa sitten lopetetun leninkiliikkeen kangasvaraston ensiluokkaisista villoista. Historian taju ja laatutietoisuus erittäin kaurismaisessa käytössä! Kauriilla on myös erikoislupa pukeutua jatkuvasti mustaan.

Muut merkit voivat uupua kauriin loputtomaan velvollisuudentuntoon, vanhanaikaiselta tuntuvaan tarpeeseen olla kunniallinen ihminen ja pessimismiä sivuavaan realismiin. Mutta ilman juuri kauriita maailma luultavasti kaatuisi. Onneksi kauriilla on hieno, aivan omanlaisensa kuiva ja musta huumorintaju ja kauriit jakavat muiden maamerkkien aistillisuuden. Perinteisen astrologian mukaan kauriiden tulisi suojella luustonsa ja hampaittensa terveyttä.

Kauris sopii jokaisen yhdistyksen ja yrityksenkin johtorappusille. Merkkiä miettiessäni esiin nousi myös hohdokas supermallitaipumus, josta voi yrittää päästä selville miettimällä, mikä yhdistää Helena Christenseniä (25.12.1968), Kate Mossia (16.1.1974) ja Sienna Milleriä (28.12.1981). Ehkä he ovat ajattoman tyylikkyyden klassikon, Marlene Dietrichin (27.12.1901) perillisiä.

Mainokset

0 Responses to “Kauriin merkki”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
Maija

Kirjoittaja on innokas elämän opiskelija, astrologian harrastaja ja ammatiltaan kirjastosihteeri (FM).

Kalenteri

tammikuu 2011
ma ti ke to pe la su
« Jou   Hel »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkisto

Mainokset

%d bloggers like this: